tiistai 4. maaliskuuta 2008

Hiihtolomaviikko tyttärellä alkanut ja juuri pakkasi kassinsa, matkustaa tätilleen Lahteen :) Lahdesta tulevat viikonloppuna tänne ja saamme nähdä, kuinka on Samu poika kasvanut viime näkemästä.
Ulkoilua lumitöiden merkeissä on täällä harrasteltu ja onneksi on ollut, mitä kolata. Muuten olisin asunut vain ja ainoastaan kutomon kätköissä, pöydän äärellä piirrellen, ommellen, kahvia juoden ja suunnitellen :)
Se matto, jonka aloitin...melkein on valamis...heh. Kun tulikin kesken piirtelyn iidea uusi: uus kassi Miirikselle, kun entinen on liika pieni ja repun annoin tyttärelle. Siispä toimeksi.
Aluksi mietin tilkkuja ja onko niitä riittävästi, sävyjä samanoloisia. Vihreää eri sävyissä, se kiehtoo nyt kummasti, mikä lie. Uutta ja versovaa, inspiraatioiden väri, liekö sitä?
Muistin muorin tekemän tyynyn, jossa "kangaspino"(n.6kpl) ommellaan koneella kapeille raidoille, leikataan raidat keskeltä auki, pesu ja harjaus kosteana, vaikkapa tiskiharjalla. Napsin kuvia kuinka kangaspalat muuttuivat vaiheittain ihan uudeksi: "RISAINASIN" !!!! Sinne meni verhoa, lakanaa ja pussilakanaa. Vanha vyökin muutti käyttötarkoitustaan hauskasti. Ja sytämet seuraavat tässäkin työssä, nappeina tälllä kertaa.
Lopputulos ihan hauska, väri on tosi maukas ja keväinen.
Vinkkinä kokeilunhaluisille hapsuttajille: jos kovin liestyvää kangasta, harvaan kudottua, työtä joutuu harjaamaan ikuisuuden... nukkaa ja langanpätkiä riittää, kuten minullekävi. Päällimmäinen verhokangas liestyy ja liestyy, mutta hauskalta näyttää silti :)

Ei kommentteja: