tiistai 10. heinäkuuta 2012

Maisemia matkalta kesän

Kesämaisemat ovat olleet hieman sateisia, mutt aminähän tykkään sateesta kuin lehmä laitumelle pääsysytä ;)
Onpa tullut fiilisteltyä kutomon ikkunapöydän äärellä rakennellen maalauspohjia ja pohjustellen niitä. Siskon poika on ollut kaverina taiteiluhommissa. Rakennettiin kehyksiä yhdessä. Samu mittaili ja kasasi kiilakehyksiä ja minä viimeistelin. Uusi sinkilänaulain on mukava vempain ja oma sellainen...jes! :) Lisää kehystarpeita lähdettävä hakemaan Puuilosta, hinta ainakin matala.

Samu suunnitteli ja maalasi yhdelle pohjustetulle levylle oman piirroksensa. Upea kuva ja värit! Kuvassa olemme me, Samu ja minä :) Kuvan muodostumista aiheeseen liittyvine keskusteluineen oli ilo seurata ja olla osallisena. Tämä useampana päivänä tapahtunut taidetyöskentely toi lisää intoa ja uskoa tulevaan koulutukseeni, joka alkaa syksyllä Muurlassa. Eri menetelmin itsensä julkituominen on hyvästä ja avaa maailmaamme :)

Samun kanssa rakennettiin myös juhannusmatkustuksen myötä hahmoteltu "auttajaolio". Aiheena oli jokin auttava hahmo, jolle sai keksiä erikoisen piirteen, jota meillä ei ole. Sitten siitä tarinaa syntyi lentävästä hahmosta, joka auttaa taidoillaan jne jne. Ajatus piirrettiin matkan aikana paperille ja sitten päivien jälkeen se alkoi saada konkreettista muotoa, pienoismalli alkoi hahmottua puualustasta, rautalangasta, sanomalehdestä ja tapetiliisteristä. Kuivunut runko kiinnitettiin alustaansa. Seuraavaksi tapahtui rungon maalaus akryyliväreillä, samoilla millä taideteoksiakin maalattiin. Lopuksi runkoon liitettiin Samun aiemmin malaama (painama) kangas viitaksi. kangas kovetettiin liimalakalla. Laitoin alle katiskaverkkoa tukemaan kangasta, mutta kuivuttuaan kangas kesti ilmankin, joten poistin verkon. Työstä tuli upea!
Viitta kuulemma olisi voinut olla aivan erilainen, kuviot olivat liiaan "hassuja" tekijän mielestä. Tästä on hyvä jatkaa uusia kokeiluja eri menetelmin. Mukavaa, kun on innokkaita kokeilijoita liki:)
Tällaiset tekemiset opettavat niin tekijää kui teettäjääkin.
UPEITA TÖITÄ! :)
Nuorempi taiteilijakaverini Elias, pitää myös maalailuista ja väreistä. Olemme piirrelleet paljon puuväreillä. Mummukan oranssi kynäpussukka on käytössä usein ja vahaliidut toimivat myös. Vahaliiduilla keksimme värittää käsiämme ja jalkojamme paperille( ei siis suoraan raajoihin;)). Vuorotellen piirsimme toistemme sormia ja jalkoapohjia paperin, joita värittelimme.


Ei kommentteja: