maanantai 5. marraskuuta 2012

Marras mataa ja minä matkaan :)

Piirun verran lisää puhtia,
Otappa voimia onkeesi!
Matkalla suuntiin moniin ja moniin,
hetkessä ole ja nauttia kokeile.
Makoisat antimet silloin nappaat!

Kiirettä, menoja, suuntia, muutoksia, paljon muuttuvia asioita, niistä on monasti arki tehty. Ainakin oma arkeni väliin liiankin muuttuvalta tuntuu. Opiskelu useammalla paikkakunnalla, opintojen kokoaminen loppua kohden, opinnäytetyön suunnittelu ja kasaaminen syventävän harjoittelun kera paketiksi, kotikulmat ja kaipuu takaisin sinne, matkustukseen kuluva aika jne. Kyvyttömyys pysähtyä luo kiristystä ja puraa pientä mieleen.
On vain koetettava välillä PYSÄHTYÄ hetkeen. Junamatkoilla koen tuota mahdollisuutta maisemissa viipyilyyn, ajatusten vapaaseen kulkuun omia aikojaan. En tarvitse huoelhtia kuin yhdestä tai kahdesta junanvaihdosta, muun hoitavat muut.
Kun tuon hetken osaisi liittää käyttöön useammin! Omia tekstejä kirjoitellessani huomaan kuvien voiman. Tämäkin lehtiotos kotokulmilta luo syksyn rauhaisaa eloa, ehkä lepoa, hidastuvaa uinumaan menevää luontoa. Yksi mahdollisuus ovat maisemat ja kuvat, joissa voi lepäillä ja unohtaa kiireet ja velvoitteet rasittumatta aivan kamalasti. Värien harmonia, sopusointu ja viivan levollisuus muodostavat lempeän pinnan ajatukselle. Tästä on hyvä jatkaa :)

Jalat on tukevasti maassa matkaajalla ja "piä pilivissä" kummiskin. Osa minusta touhuaa kuitenkin joulua jo odotellen. Peikkojen ja possujen maailmaan olen jo hetkeksi pariksi istahtanut luoden uutta ja jo olevaa rakennellen. Mukava kutke on sisuksissa näiden töiden äärellä.  Kurkistus pajailijan touhuihin...


Kutkeet ja kutinat, säpinät ja sutinat.
Kunhan päässä sopiva soppa,
ei liian täyteen topattu "noppa" :)
-Mari-

Ei kommentteja: