sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kevään kuisketta

Värikylpy, se on mahdollista vaikka huovutellen palleroita. Osasta palloista tein keväisen korusetin. Korvakoruissa villapallerot ovat kuin omenat. Kaulakorussa erilaiset pallot matkaavat vihreällä puuvillalangalla(merseroitua). Merseroitu lanka antaa hieman kiiltoa ja vastapainoa karvaiselle, himmeälle mattapintaiselle pallolle. Erilaisten materiaalien kohtaaminen luo mielenkiintoa ja jännitystä korun olemukseen. Virkkaus on menetelmä, jolla usein kiinnitän osaset kaulakoruihin, jos kyseessä on pidempi "renkula".

Eri osaset muodostavat hauskoja yhdistelmiä. Itse koruntekoprosessi on moniulotteista toimintaa. Mieli matkaa huovutellessa ja värejä katsellessa. Materiaalien erilaiset sruktuurit luovat syvyyttä ja tasoja. Ensin on villaa, pitkää ja kiiltävää merinolampaan villaa sekä karkeampaa suomenlampaan villaa. Villan kastelu ja saippua muuntavat villan ominaisuutta. Tapahtuu kummia, kun malttaa jatkaa tunnustelua ja pyörittäviä kädenliikkeitä. Villapallero tiivistyy ja alkaa saada uutta muotoa. Upeaa! Valmiista kuivuneista palleroista voi sitten halutessaan rakentaa vaikka koruja. Värileikki jatkuu mm. nappien, puu- ja lasihelmien kera(kuvan työssä).
Aika hujahti ja keho sai hyvää oloa. Pirteä vihreä antaa kuiskauksia saapuvasta keväästä. Aurinko on heittänyt säteitäänkin väliin. Linnut livertelevät ja taitaapa välillä sateenvarjoakin tarvita. Matkalla kevääseen ollaan kirkkaasti ja välillä hieman himmeämmin "räntäillen". Kaikki kuuluvat omalla olomuodollaan yhteen.

Ei kommentteja: