torstai 2. kesäkuuta 2016

Instagramin lumoissa

Uusi puhelin ja uudet metkut tai sovellukset houkuttavat tätä kirjoittajaa. Pieniä kommelluksia mahtuu jo mukaan.
Ensimmäinen aamu uuden puhelimen omistajana oli haastava. Olimme edellisenä iltana laittaneet tyttären kanssa vanhan puhelimen tietoja uuteen. Samalla uusi näppäinlukitus tuli käyttöön. Aamulla herätessäni sain sitten puhelimen kysymään puk koodia usean sotkellukseni jälkeen. Tytär pelasti tilanteesta emmekä tarvinneet turvautua muihin polkuihin :)
 
Instagram sovelluksen olin jo hankkinut, mutta vanhempi puhelin ei ymmärtänyt yhteyttä siihen. On siis laitteet oltava ajanmukaiset, jos meinaa pysyä "ajan aalloilla"mukana.
Kauankohan innostus kestää?
Sovelluksessa on mahdollista muokata kuvia yksin tai monta kuvaa samaan otokseen yms. Sävyjä, tehosteita, muotoja... Olen aivan haltioissani mahdollisuuksista. Parhaana päivänä laitan useammankin kuvan ja linkitykset muiden kuvaajien yhteyteen risuaitoja lisäämällä (#).
Samalla huomaan, että kuvan kuin kuvan voi korjailla ja saada näyttämään kiehtovalta. Kuvat alkavat näyttää yli upeilta ja pursuavilta. Ehkäpä alkuhuuma muuttuukin informaatioähkyksi kuvien runsaudellaan.
Päädyn siihen, että instagram on kiva sovellus ja virkistää "kuvittelua". Samalla vanha tapa pitää kuva puhtaana tai muokkaamattomana saa täydet tykkäykset ja peukun ylöspäin.
 
Tässäpä parit kokeilut uudella sovelluksella
Kuvissa on pienesti häivähdystä utuisuuteen ja lempeään valoon sekä terävyyteen ja kirkkauteen.
 
 
 
 

Sävytetyt ruudut kivikaloista
 

"Sävytetty" taimenkasvattaja ja taimet
 

Kuvakollaasi kirjaston suihkulähteeltä


Loppuun vielä tavallista kuvaa...


 

Ei kommentteja: