sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Singerin herättely

Hei!
kaikella on aikansa, arvelen ja tuumaan. Eilen illalla vielä ennen unta päätin kokeilla korjata vanhan polkusSingerin hihnaa ja testata ompelua. Nahkahihna löytyi piilopaikastaan, jonne sen olin aikoja sitten tallettanut ja unohtanutkin...hihna oli yhdistetty paksulla niitillä ja vanhuuttaan katkennut heikosta kohtaa. Niittasin toiseenkin hihnan päähän niitin ja ompelin päät yhteen niiteistään paksulla vahvalla langalla. ainakin vielä on kestänyt liitokseni.


 Sain aiemmin päivälä ajatuksen ommelluista korteista ja lippusiimoista. Asia jäi mieleen muhimaan vain hetkeksi ja kokeilun aika oli jo eilen illalla. Langat koneeseen ja "moottori" käyntiin ;) Materiaaleina olivat siis kartonki ja kangas.
Tässä on kolme kokeilua ompeluista. Pieni suoraommel ja suoraa viivaa kortin reunoihin kokeeksi. Aika hauskaa oli ommella illan hiljaisina tunteina.
Luokkahuoneen kivilattia kaikui metallipolkimen alla. Tuli hassu tunne vanhasta ompelimosta, jossa on vain polkukoneita ja ehkäpä valona öljylamput. Samalla sain visioita vanhan koulurakennuksen mahdollisuuksista toimittaa edelleen virkaansa ehkä hieman erilaisissa merkeissä. Jospa vielä keksimme jotain lisäkäyttöä tilalle.

Ei kommentteja: