perjantai 10. tammikuuta 2014

Huovutettu hirvenpää

Valmista tuli! Sain joulun tienoilla tehtäväkseni huovuttaa hirvenpää. Olin jo aiemmin vuosia sitten tehnyt yhden mallikappaleen. Nyt valmistunut pää on hieman suurempi kuin edellinen. Mielenkiintoinen oli projekti kaikkine vaiheineen.
Aloitin ns. sukkaosasta, joka on hirven pää. Se on tehty esihuopaan villaten ja suoraan pussukaksi huovuttaen. Kun huovutus oli saanut kuivua muutaman päivän, pääsin täyttämään päätä. Pään suuren koon vuoksi täysin huopainen teos olisi ollut mahdoton tehdä. Sisäosaan käytin kierrätysmateriaaleja, vanua ja teddyä. Perusajatuksiini kuuluu mahdollisuus kierrättää asioita, jos vain on siihen mahdollisuutta.

Ensimmäiset kuvat ovat silmän ja sen ympäryksen rakentumisesta. Mustuaisen liitin ensin paikalleen ommellen huopapallon alustaansa. Silmän ympärille rakensin muotoja ja sävyjä neulaamalla villaa.
Turvan rakentumista, sierain.

Huovuttaja toimessaan... korvien kiinnitystä sarvien taakse.

 Valmis pää alustassaan ja seinällä koekatseltavana. Alustan teetätin puuverstaalla ja vahasin pinnan Osmocolorin-antiikkitammi sävyllä. Levyn takana on kaksi vankkaa ruuvattavaa kiinnitintä, koska pää on kookas ripustettavaksi.

 Kuvassa ovat nyt molemmat tekemäni päät. Molemmilla on myös lintuystävä "oksistossa".

Alussa on vain kasa villoja. Kuinka sen nyt taikoo pääksi tai miksikään muuksi suunnilleen oikeanmoiseksi tuotokseksi? Joka kerta aloittaessani pohdin samoja kysymyksiä. Hankalinta lienee tuo aloitus ja suunnitelmallinen toteuttaminen. Kuitenkin hissukseen asiat alkavat hahmottua ja saada näköään. Olkoon sitten kyseessä huovutustyö tai vaikkapa meneillään oleva opparin tekeminen ;) Tahmeaa on matkassa monessa kohtaa, etenkin aloituksessa. Vaan tässä menen ja mukisen mennessäni toivoen, että rahkeeni riittävät samalla tavalla kuin hirvenpäänkin kanssa. Lopussa kiitos seisoo, ainakin vastaanottaja oli tyytyväinen lahjastaan :) Olen minäkin tyytyväinen tuotokseen. Haluaisin tehdä erän erilaisia päitä kesäksi myyntiin. Vaan jääköön muhimaan ajatus. Nyt muihin projekteihin.2 kommenttia:

Mari - Somasti kirjoitti...

Voi härrekuud kuinka hieno! Hyvä kaima!!

Anni Rauma kirjoitti...

Todella hienot!
Kyllä näitä kelpaa esitellä ja kaupata!