perjantai 18. heinäkuuta 2014

Maisemointia

Olipa kerran kenkäpari, joka oli joutunut heitteille. Kirpputorin hyllyssä ne lojuivat viikkoja, kuukausia tai jopa enemmänkin.
Satuin kohdalle ja halusin kengät mukaani. Mietin mitä niillä tekisin. Laitoin kengät varastoon odottelemaan parempaa päivää.
Niin päivä eräs koitti. Otin kengät ja päällystin ne kankaanpaloilla. Kovetetut kengät saivat paikan pöydiltä koristeena.
Olin hieman tympääntynyt kenkien värimaailmaan. Niinpä koitti uudistuksen päivä, maisemoinnin päivä. Pohjustin kumpparien kangaskuosin gessolla. Pohjustin kengät ajatuksena "kenkämaisemaan". Kesäpuodin terassilla sitten maalailin maisemia ensin yhteen ja sitten toiseen kumppariin.
Ensimmäisen kengän maisema oli vihertävä ja heinäinen. Ajatuksena oli katselukulma korkealle suuren suureen ja pitkään heinikkoon. Ohikulkijan kommentti olikin tunnelma veden alta, hauskaa!

Toiseen kumppariin muokkaantui kuutamoinen syysmaisema siluettikuvioineen lepakoista. Tunnistin syksyn kutsun :) Ah, värejä, sävyjä, tunnelmavaloja ja viilenevää säätä. Se on minun mieleen sateineen!


Ei kommentteja: