keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Nukketeatterimatkalaukku numero 3Uusin valmistunut laukkuprojekti päätyi oman kotikunnan kirjastolle. Tämä laukku saa lainauskoodin ja toimii kuin muutkin kirjaston lainattavat materiaalit. Onkohan tämä nyt laukku, joka luulee olevansa kirja?
Satutunnin myötä laukun salaisuus paljastettiin lapsille ja lapset saivat myös kokeilla nukkien käyttöä. Tässä laukussa asustelee korppi käsinukke ja kolme sauvanukkea, jotka ovat myös sorminukkeja. Tein kokeilevassa työpajassani sauvan ja irtopään, jotta pienimmätkin lapset saisivat nuken paremmin käteensä. Sauvan ja irtopään väliin voi asetella erilaisia kankaita asuiksi. Kokeilut tuovat toivottavasti palautetta ja tärkeää tietoa toimivuudesta. Varustelaatikossa on myös hanskoja, sukkia, rekvisiittaa kuten huopa- ja kangaskukkasia sekä virkattuja sorminukkeja(tuppia). Toimivat hyvin vaikka lampaina ja pupuina. Mielikuvitus antaa siivet hahmoille ja luo uusia tarinoita meissä.

Lisää kuvateksti


Pupun rakentuminen alkaa...

 
 
Pupupiirros oli pohjana huovutukselle. Väritykseen käytin  myös sommittelemiani sävyjä.
 
Nalle ja kettu ovatkin sitten seuraavana vuorossa. Nallella ja ketulla on myös irralliset pääosat, jotka voi liittää sormikkaan kanssa sormeen tai sauvaan ja viitan kanssa pidettäväksi kädessä. Kuvan nalle on upotettu sauvan kanssa alustassa olevaan koloon. Ketulla näkyy pelkkä sauva runkona.
Lisää kuvateksti
Kettu on usein hieman viekkaassa roolissa ja tämänkin ketun silmät kiiluu.
Muotoa kasaamassa ketulle sekä korvien neulaamisen vuoro.
 


Matkalaukun kahva lähikuvassa 
Vanhasta kirjasta tehty laukun kyltti roikkuu laukun kahvassa.
 


 


 

 

Ei kommentteja: