lauantai 3. toukokuuta 2014

Sauvanuken matkassa


Teatterinukkien rakennus on vauhdissaan tällä kanavalla :) Kuvamateriaali on unhoittuneen massapään tarinaa. Sauvanuken rakentaminen juohtui mieleeni ja tässä sitä kasaillessani ja ihmetellessäni kerron myös kuvin tarinaa. Aluksi maalasin aiemmin valmistamani pään. Paperimassaa, sanomalehteä ja ehkä hitunen rautalankaakin on haudattu päähän. Akryyliväreillä tein kasvoihin värityksen. Paneelilakka on vedetty kahteen kertaan pintaan suojaksi. Paneelilakka on vesiliukoinen ja melko tuoksuton vaihtoehto.


Sovittelin välillä hiustupsuja hemmolle. Kaikki ovat hauskoja, mutta tänään ajattelin valita ja kiinnittää hiuksen päähän. Päättämisen vaikeus jälleen tuo kohdallani huokaisuja monia. Pipo on myös hieno, lapsenlapsen vanha sukka ;).

Katsoo ilta-auringossa hän ja pohtii tulevaa.
Runkorakennelmaa olen pohtinut ja pohtinut. Tein oman viritelmän sauvanuken runkoon. On rihmarullaa, pahvitötteröitä, palloja ja kumilankaa. Hieman kuumaliimaa, ompelua, huovutusta, paperimassailua ja paljon muuta mukavaa.
Hiukset, ne tuottavat vielä "päänvaivaa" ;)

Simahti lopulta odotteluun heppu tämä ja myös rakentaja! Telttakepit apuna ovat käsissä vetelissä...
Samalla kun nukke saa vaatetusta ja hiusta päähänsä, rakentuu nukketeatterilaukku kovaa vauhtia ensi viikoksi paikalliseen kirjastoon. Laukussa ovat jo hahmot ja lisukkeet sisustukseen ja nukkien tuunaukseen. Tein erilaisia vaihtoehtoja nukkien käyttöön, että mahdollisimman moni voisi niitä sovittaa ja käyttää tarinankerronnassa ja teatterileikeissä. Ajatuksenahan on, että laukku jää kirjastolle ja sitä voi lainata. Aikuisen läsnäolo on kyllä tarpeellista, jotta nuket pysyisivät "kuosissaan" vielä tulevaisuudessakin. Pienimmille ovat sorminuket ja sauvanuken päät sekä käsinukke, joka on rakennettu sukan ja säärystimen ympärille. Isommat voivat käyttää sormi- ja sauvanukkeja ja vaihtaa niihin osasia tarinan ja tarpeen mukaan. Nukeilla voi tehdä aivan omaa tarinaa tai kuvittaa ja värittää jo olevia satuja ja tarinoita. Nuket toimivat myös tunteiden välittäjinä, runon kertojina, laulun värittäjinä ja paljon muuta. Kuva-ainesta laitan vasta, kun laukku on valmis.

Ei kommentteja: